Zemiačiky spolu s mäskom, ktoré je v polievke vás plne nasýti. Táto polievka teda nie je dobrá iba na zahriatie žalúdočnej dutiny, ale aj v prípade, že nemáte čas chystať druhý chod, Alebo si ju môžete pokojne dopriať aj na večeru.
Nové zemiaky sú najlepšou voľbou. Pol kila bude úplne stačiť. A dokonca by to mali byť menšie zemiaky. Potrebovať budeme taktiež jednu žemľu, ktorá by nemala byť čerstvá, ale naopak aspoň jeden deň stará. Ak však takú nemáte nebude príliš vadiť ani keď dáte čerstvú. Do hrnčeka si nalejeme mliečko, ktoré budeme potrebovať neskôr. Mäsový vývar bude taktiež potrebný. Asi tak šesťsto mililitrov. Jedna cibuľka a odvážime si pol kila teda 500 gramov hovädzieho mäsa. Samozrejme mletého. Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno tak aby sme mali asi na jednu polievkovú lyžicu. Vezmeme tiež jedno vajce a na polievkovú lyžicu naberieme maslo. Smotany na varenie bude stačiť dvesto mililitrov a mrazený hrášok zakomponujeme do polievky tiež. Ten by mal mať približne tristo gramov. No a ešte soľ a mleté korenie a budeme mať všetky ingrediencie pripravené. Už sa len pustiť do samotného varenia. Ak ste teda pripravený tak poďme na to.
Žemľu nakrájame na kúsky a na pár minút ju namočíme do mlieka. Zemiaky poriadne umyjeme a nakrájame ich na menšie kúsky. Šupku nedávame dole. Nakrájame ich aj s ňou. Mäsový vývar dáme do hrnca a necháme ho variť sa. Keď bude horúci tak do neho pridáme zemiaky. Počkáme kým sa začnú variť a následne ich necháme variť sa asi dvadsaťpäť minút tak aby boli mäkké.
Žemľu vyžmýkame a dáme ju do misy, kde ju zmiešame s mletým mäsom. Primiešame petržlenovú vňať vajíčko. Cibuľku si očistíme a nakrájame ju na drobunké kúsočky. Potom ju pridáme do mäsovej zmesi a zamiešame ju do mäsa. Pridáme soľ spolu s korením a všetko dôkladne premiešame.
Vezmeme si panvicu, na ktorej rozohrejeme maslo. Keď bude rozohriaté tak z mäsovej zmesi si vytvarujeme malinké knedličky. Tie postupne budeme opekať zo všetkých strán aby mali zlatistú stranu a boli opečené do chrumkava. Opekanie by malo trvať približne takých desať minút.
Do mäsového vývaru s mäkkými zemiakmi pridáme smotanu a zamiešame ju. Pridáme aj hrášok a knedličky, ktoré sme opiekli. Budeme variť ešte tak dve až tri minútky. Nakoniec polievku podľa chuti dochutíme už iba soľou a korením a dobrota je na svete.
Dobrá polievka vhodná na ktorúkoľvek časť dňa. Dobre si na nej pochutnajte.